Zemiakovo-sezamový pšeničný chlieb



Upozorňujem, že neviem (ako dosť často) koľko čoho som tam dala, čiže zas tak odoka ;)

Budete potrebovať:

Asi 250g hladkej pšeničnej chlebovej múky (vyjde vám z tohto množstva 1 štandardne velký chlebík)
1 velký zemiak (alebo 2 menšie)
Pol sáčku sušeného droždia
Sol
Rascu (celú alebo mletú..ako kto má rád)
Sezamové semienka (pre efekt sú krajšie čierne, ale nezohnala som..poprípade dajte ľanové)
Vlažnú vodu (tolko aby ste vymiesili vláčne cesto..asi pohár)
1 a pol PL oleja

Postup:

Kým sa vám uvarí zemiak, pripravte si cesto.
Do misy nasypte múku, droždie a poriadne premiešajte. pridajte sol, razcu, olej, vlažnú vodu po troche, aby ste jej nemali moc a nebolo cesto príliš riedke.
Nechajte pol hodinu nakysnúť.
Pridajte sezam, vychladnutý uvarený a rozpučený zemiak.
Poriadne vymieste, nech máte vela bublín.
Odložte na hodinku na teplé miesto.
Keď cesto vykysne do dvojnásobku, vyhrejte si rúru na 200°, položte na plech papier na pečenie a pomúčte ho.
Jemne naň vyklopte cesto, poválajte ho v múke, aby bolo z každej strany "omúkované" a vytvorte bochník.
Na vrchu ho jemne diagonálne 3x narežte (nie hlbšie ako pár mm).
No a pečte kým nie je kôrka chrumkavá..cca 30min.

Dobrú chuť ;)


Komentáre

Obľúbené príspevky