Ovocná minitortička

Túto utešenú dobrotu si môžete spraviť kedykolvek, ak budete mať tak pol hodinku času. Prekvapí vás svojou lahkosťou, sviežosťou, rozdielnosťou štruktúr...a samozrejme vás za ňu muži budú milovať, deti zbožňovať a ženy závidieť :))

Budete potrebovať:

2 balíčky kakaových sušienok (indiánky)
Zmäknuté maslo (tretinu až polovicu osminky)
Nasekané lieskovce
Trstinový cukor (podla chuti)

2 smotany
Cca 1dcl mlieka
2 vanilkové pudingy
Rum (podla chuti)
Cukor
Citrónovú šťavu

Červenú želatínu v prášku
Malinový syrup
Vodu

Drobné ovocie

Postup:

Rozdrvte sušienky (ne úplne na prach), pridajte nasekané lieskovce, maslo, cukor a dobre zmiešajte. Keď je hmota relatívne kompaktná, vystelte ňou menšiu tortovú formu s odnímatelným dnom. Zmes samozrejme naneste aj na okraje a dobre utlapkajte mokrými rukami.
Dajte piecť na 180° cca 10min. Horúce maslo začne rozmáčať sušienky a tak vám vznikne vám pevný "korpus".

2 smotany a cukor dajte do hrnca a začnite zohrievať. Puding.prášky rozmiešajte s mliekom a vlejte do smotany až po rozpustení cukru. Zmes neustále šlahajte metličkou alebo ručným mixérom. Keď je puding takmer hotový, prilejte rum (šot až dva :)) a trochu citrónovej šťavy. Nechajte prevrieť a odstavte.
*Ak by sa vám zdal riedky primiešajte želatinový stužovač.

Šlahaný puding nalejte na upečený základ, posypte ovocím a zalejte želatinou, ktorú spravíte podla návodu na zadnej strane z prášku, vody a sirupu.

Nechajte aspoň 3h v chladničke a potom už len ... Dobrú chuť ;)

Komentáre

Obľúbené príspevky