Božská gaštanová torta!




Tento recept je čistý freestyle a popravde, nič lepšie som asi zatial neupiekla. Je jednoduchá, ale pritom tak božská, že sa jej nebudete vedieť dojesť. Čiže ak máte v pláne ňou aj niekoho ponúknuť, verte mi, že jedna tortová forma stačiť nebude. Veď uvidíte ;)


Budete potrebovať (forma 24cm):

*Na korpus:
4 vajcia
3 lyžice práškového cukru
Asi hrnček /na jemno/ mletých lieskovcov
Necelú lyžicu oleja
Sol

**Na plnku:
1 vanilkový puding
3-4dcl mlieka
2 lyžice trstinového cukru
2 balenia gaštanového pyré
Lyžicu masla
Šťavu zo štvrťky pomaranča 
Lyžicu rumu

*** Na zdobenie:
2 smotany na šlahanie
2 smetafix-y (vynechajte ak použijete 38-40% smotanu)
1 vanilkový cukor
Kakao

Postup:

* Vyšlahajte žĺtka s cukrom, pridajte štipku soli, lieskovce, olej a nakoniec pomaly ale dôkladne vmiešajte vyšlahané bielka.
Tortovú formu vymažte maslom a posypte kakaom. Vlejte zmes a dajte piecť na cca 15min na 180° (kým sa cesto prestane lepiť keď doňho pichnete špáratko)

** Z mlieka, prášku a cukru uvarte hustý puding. Do vlažného vmiešajte maslo, rum, nastrúhané gaštanové pyré a dochuťte pomarančovou šťavou.
Natrite na upečený korpus a nechajte úplne vychladnúť.

*** Obe smotany vyšlahajte do pevna so stužovačom a van.cukrom.

Šlahačku natrite na gaštanovú vrstvu a husto posypte preosiatym kakaom.
Nechajte stuhnúť v chladničke cca 2-3 hodinky.



                                                                      Dobrú chuť :)

Komentáre

Obľúbené príspevky