Hubová v bochníku s cesnakovými krutónmi


Milujem ju! Dá sa jesť kedykolvek, ale v tomto období ju robím najradšej, lebo velmi dobre padne, keď prídete vymrznutí domov.

Budete potrebovať:

Bochník okrúhleho (najlepšie bieleho) chleba
Balenie čerstvých šampiónov
Za hrsť sušených dubákov
Sladká smotana
Maslo
Olivový olej
Sušený mletý cesnak
Sol
Čierne korenie
Bobkový list
Trocha vody alebo vývaru
Zarovnanú lyžicu solamylu
Lyžičku ryžového octu

Postup:

V hrnci roztopte asi lyžicu masla a na ňom orestujte umyté šampióny nakrájané na plátky (krájajte ich na dĺžku, aby vám vznikli taká T-čka). Osolte nech pustia šťavu a prisypte sušené dubáky. Premiešajte, okoreňte a pridajte tolko vody/vývaru aby boli hríby zaliate. Prikryte pokrievkou.
Kým sa varia, odkrojte vrchnú časť bochníka a vydlabte sriedku (vnútro chleba). nechajte tam len asi centimetrovú vrstvu pri kôrke, ktorú dobre utlačte ku krajom.
Zo sriedky vymodelujte pomocou prstov kocečky-krutóny. Vštky dajte do misky, osolte, posypte cesnakom, premiešajte a opekajte na olivovom oleji, kým zhnednú a stvrdnú.
Do mäkkých hríbov pridajte bobkový list, smotanu a na miernom ohni nechajte prevrieť.
Rozmiešajte solamyl v troche vody a za stáleho miešania pomaly vlejte do polievky. Miešajte až kým mierne nezhustne.
Nakoniec dochuťte octom, premiešajte a odstavte.

Ešte teplú ale nie vrelú v primeranom množstve vlejte do bochníku a posypte krutónmi.

Dobrú chuť ;)


Komentáre

Obľúbené príspevky