Zdravé medovníčky


Do dnes som nepochopila, prečo sa ludia držia starých receptov na medovníky, ktoré sú síce fajn, ale sú 20 rokov rovnaké a hlavne, musíte skoro MESIAC čakať, kým si na nich nevylámete zuby.
Tento recept je iný, rovnako chutný..ak nie viac, a hlavne ich môžte jesť už na druhý deň. Alebo aj hneď ako ja :)

Budete potrebovať:

400g jemne mletej špaldovej múky
100g obyčajnej hladkej
180-200g masla
200-250g medu
3 vajcia
2 lyžice práškového cukru
2 lyžice kakaa
2 lyžice perníkového korenia
1 lyžicu škorice
2 lyžičky sódy bikarbóny


Postup:

Všetky ingrediencie, okrem 1 vajca, spolu dobre vymiešajte aby vám vzniklo cesto podobné plastelíne.
Zabalte ho do fólie a nechajte cez noc v chladničke.
Po vybratí cesto nechajte trochu zmäknúť aby sa dalo valkať.
Vyválajte asi pol centimetrový plát a povykrajujte.
Uložte na plech vystlaný pečiacim papierom a každý medovníček potrite vyšlahaným vajíčkom.
Pečte na 180° cca 15min do zlatohneda.


Dobrú chuť ;)

Komentáre

Obľúbené príspevky