Špenátové soufflé
Toto je jeden z tých užitočných receptov, keď potrebujete spraviť lahkú večeru, alebo ťažšie raňajky ;)
Budete potrebovať:
60g masla
4 lyžice hladkej múky
200ml sladkej smotany
3 vajcia
Väčšiu hrsť čerstvého špenátu
3 lyžice nastúhaného parmezánu
Lyžička soli
Trocha korenia
Mladú cibulku
Postup:
Na polke uvedeného množstva opražte na jemno nakrájanú cibulku.
Na druhej polke masla speňte múku, prilejte pomaly smotanu a šlahajte zmes metličkou aby sa vám neutvorili hrudky. Chvílu nechajte povariť.
Vyšlahajte žĺtka do penista a vmiešajte spolu so špenátom, syrom a cibulkou do hrnca so smotanou. Už nevarte. Osolte a okoreňte.
Vyšlahajte bielka na tuhý sneh a jemne ale dôkladne ho primiešajte. Zmes by mala byť vláčna a kompaktná. Ale nie príliš hustá.
Predhrejte rúru na 150° a pečte vo vymazanej forme cca 30 min...Objem sa výrazne zväčší a vytvorí sa na vrchu kôrka.
Dobrú chuť ;)
Komentáre
Zverejnenie komentára