Špenátové soufflé


Toto je jeden z tých užitočných receptov, keď potrebujete spraviť lahkú večeru, alebo ťažšie raňajky ;)


Budete potrebovať:

60g masla
4 lyžice hladkej múky
200ml sladkej smotany
3 vajcia
Väčšiu hrsť čerstvého špenátu
3 lyžice nastúhaného parmezánu
Lyžička soli
Trocha korenia
Mladú cibulku


Postup:

Na polke uvedeného množstva opražte na jemno nakrájanú cibulku.
Na druhej polke masla speňte múku, prilejte pomaly smotanu a šlahajte zmes metličkou aby sa vám neutvorili hrudky. Chvílu nechajte povariť.
Vyšlahajte žĺtka do penista a vmiešajte spolu so špenátom, syrom a cibulkou do hrnca so smotanou. Už nevarte. Osolte a okoreňte.
Vyšlahajte bielka na tuhý sneh a jemne ale dôkladne ho primiešajte. Zmes by mala byť vláčna a kompaktná. Ale nie príliš hustá.
Predhrejte rúru na 150° a pečte vo vymazanej forme cca 30 min...Objem sa výrazne zväčší a vytvorí sa na vrchu kôrka.





                                                                        Dobrú chuť ;)

Komentáre

Obľúbené príspevky