Vanilkovo-čokoládový tart


Keď dostanete chuť na niečo sladké a neviete čo by to malo byť..tak rozhodne toto!
Asi neexistuje človek ktorému by to nechutilo. Aspoň mi to teda nikto nepovedal :)

Budete potrebovať:

*Na "korpus":
Balenie a pol Indiánok
Asi 3/4 hrnčeka roztopeného masla (uvidíte podla konzistencie)
Trstinový cukor podla chuti
Kakao

**Na vanilkový krém:
4 lyžice práškového cukru
4 vajcia
2 lyžice škrobu/solamylu
0,5l mlieka
2 vanilkové struky
Lyžica masla
Vanilkový cukor

***Na čokoládovú polevu:
1 čokoládu na varenie
1-2 lyžice masla
2 lyžice mlieka

Postup:

*V mise rozdrvte sušienky najviac jak sa vám bude dať. Prisypte k nim cukor, premiešajte a polejte roztopeným maslom. Premiešajte aby bola celá zmes mokrá a vložte ju na asi 10min do chladničky, any trochu stuhla a menej sa lepila.
Tartovú formu vymastite, posypte kakaom.
Na "pokakaovanej" doske vyvalkajte cesto a potom ho vložte do formy. Cesto dobre utlapkajte navlhčenými rukami aby prilnulo k forme.
Dajte piecť na 15min na 180°

**Vyšlahajte žĺtka s cukrom do peny, pridajte škrob a prešlahajte.
Do hrnca vlejte mlieko, pridajte dužinu z vanilky a spolu so strukmi nechajte zovrieť.
Plameň stiahnite na minimum a za stáleho miešania metličkou vlejte žĺtkovú zmes. Miešajte až dokým sa vytvorí hustý puding, odstavte a vylovte struky.
Z bielkov a vanil.cukru ušlahajte tuhý sneh. Doňho postupne jemne vmiešajte vlažný puding a maslo.
Vzniknutý krém dajte na korpus.


***Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu spolu s maslom a mliekom do hladka. Nechajte ju trochu vychladnúť, nie moc, aby nestuhla a natrite ju na krém.

Nechajte dobre stuhnúť v chladničke. Minimálne 3h.


Dobrú chuť ;)






Komentáre

Obľúbené príspevky