Vanilkové rožky (so špaldovou múkou)


Existuje milión receptov na toto voňavé vianočné pečivo, no napriek tomu že tento je miliónprvý, skúste ho. Je tam všetkého akurát, sú správne krehké, no nie sypké a hlavne je v nich cítiť tú neskutočnú kombináciu masla a vlašských orechov!


Budete potrebovať:

150g špaldovej múky
50g bielej hladkej múky
100g mletých vlašských orechov
130g masla (polka velkého)
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
1 lyžica práškového cukru
1 lyžica trstinového cukru
1 vajce

Na obalovanie: 100g preosiateho práškového cukru a balíček vanilkového cukru

Postup:

Zmiešajte všetky ingrediencie, vypracujte cesto ako na 2.obrázku a dajte ho na hodinu odležať do chladničky.
Predhrejte si rúru na 170° a cesto vytvarované do rožtekov (obr.3) poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte asi 15min, resp. kým budú vyzerať ako na 4tom obrázku. Pozor, dajú sa rýchlo spáliť!
Ešte horúce ich poriadne poobalujte v cukrovej zmesi.


Dobrú a voňavú chuť ;)

Komentáre

Obľúbené príspevky