Tvarohovo-malinový koláč z ovsených vločiek



       V tejto dobe je velmi moderné vyzerať dobre a zdravo žiť. Tak som sa rozhodla z časti prispôsobiť tomuto trendu a začala špekulovať, ako spraviť nižšokalorické a menej organizmuszaťažujúce alternatívy klasických receptov. Lebo, povedzme si úprimne, domácnosť bez pečenia neni domov a jedlo bez chuti, len za cenu toho že je zdravé, podla mňa jedlom ani nie je... Takže, treba nájsť zlatú strednú cestu. Napríklad takúto :)


Budete potrebovať:

*Na korpus:
200g jemných ovsených vločiek
100g masla
2 lyžice medu

*Na plnku:
2 jemné tvarohy
1 mascarpone
2 vajcia
2 lyžice medu
2 vanilkové struky
1 lyžica trstinového cukru

Maliny na zdobenie


Postup:

Na dno tortovej formy položte alobal lesklou stranou dole, naň položte vrchný okruh a formu uzavrite. 
*Zmiešajte vločky, zmäknuté maslo a med do pomerne lepkavej hmoty, ktorú dobre utlapkáte na dno formy. Vložte do chladničky na dobu, kým si pripravíte plnku.
**Všetky ingrediencie spolu vymiešajte metličkou (struky samozrejme narežte a pomocou noža strite a použite len "zrniečka").
Predhrejte rúru na 180°.
Vyberte formu z chladničky, dôkladne obalte zvonku dno väčším kusom alobalu tak, aby siahal až po horný okraj formy.
Vlejte plnku na korpus.
Na prázdny plech vlejte také množstvo vriacej vody z kanvice, aby siahala aspoň do polovice obalenej tortovej formy.
Vložte plech z vodou do rúry a opatrne naň položte formu z koláčom.
Pečte na uvedenej teplote cca 20min..resp. do zozlatnutia okrajov.
Kým je plnka ešte relatívne mäkká, jemne do nej povkladajte maliny. Zakryte potr.fóliou a dajte chladiť dokým úplne stuhne. (Cca 2-3h)





Dobrú chuť ;)

Komentáre

Obľúbené príspevky