Krémová tekvicová (hokkaido) polievka
Krátky fotorecept na rýchlu, lahkú ale za to sýtu sezónnu dobrotu.
Dá sa samozrejme uvariť aj z klasickej tekvice, ale hokkaido má špecifickú sladkastú chuť pripomínajúcu topinambur a karotku. Treba ju preto viac soliť, koreniť atď.
Na túto rýchlovku budete potrebovať:
Menšie tekvice hokkaido
Olivový olej
Mlieko
Sol
Čierne korenie mleté
Koriander
Ryžový ocot
Worcestrová omáčka
Postup:
Umyté tekvice rozpolte, vyberte jadierka s mäkkou dužinou. Nešúpte.
Nakrájajte na menšie kúsky a pečte do mäkka na plechu vystlanom peč.papierom a pokvapkané oliv.olejom.
Hotové presypte do hrnca, pretlačte, pridajte mlieko, zohrievajte na miernom plameni a rozmixujte ponorným mixérom.
Ak je polievka relatívne hladká, nechajte prevrieť, osolte, okoreňte, pridajte pár kvapierk octu a ešte krátko povarte.
Podávajte dochutenú worcestrovou omáčkou.
Komentáre
Zverejnenie komentára