Flambované ovocie s hruškovým likérom
Relatívne rýchly ale zaručene chutný dezert, ktorý sa výborne hodí na toto jesenno-zimné počasie.
Budete potrebovať:
Hrušky
Jablká
Ananás
Čučoriedky
Maliny
Hruškový likér (alebo pálenku a pridáte cukor/med)
Mätový čaj
Maslo
Postup:
Na troche masla orestujte tvrdšie ovocie, aby mierne zmäklo. Čiže najskôr jablká, potom hrušky a ananás. Po cca 5-tich minútach podlejte likérom a zapálte. Panvicu je potrebné držať tesne nad horákom aby sa udržal plameň v panvici.
Flambujte asi 2-3 minúty a pridajte maliny a čučoriedky. Opäť pridajte likér a zaflambujte.
Keď oheň vyhasne, "stíšte" horák a počkajte dokým sa maliny s čučoriedkami úplne nerozvaria.
Vzniknutú šťavu zredukujte na hustotu omáčky a na záver podlejte primeraným množstvom čaju z mäty.
Podávajte teplé.
Variácie:
Samozrejme môžte zvoliť iné ovocie a iný likér.
Poprípade vynechať tvrdšie ovocie a vzniknutou zmesou osviežiť panna cottu, van.zmrzlinu alebo puding..
Komentáre
Zverejnenie komentára