Špaldové oškvarkové pagáče
Milujem túto variáciu klasických oškvarkových, pretože podla mňa chutia lepšie ako s klasickej bielej múky a hlavne sú lahšie a samozrejme, môžte ich zjesť viac. To je asi najväčší bonus ;)
Budete potrebovať:
250g hladkej špald.múky
150g polohrubej špald. múky
1 balenie suš.droždia
1 a pol hrnčeka vlažného mlieka
1 vajcia
Cca 3/4 hrnčeka pomletých oškvariek
2ČL kačacej masti
1KL trst.cukru
Sol (podla chuti)
Čierne korenie
1 rozšlahané vajce na potretie, celú rascu na posypanie a bielu polohrubú múku na valkanie (na špaldovú sa totiž cesto dosť lepí)
Postup:
Zmiešajte hladkú múku s polohrubou, vsypte droždie, cukor a premiešajte. Vlejte mlieko, vypracujte, pridajte vajce, masť, sol, korenie a dobre vymieste.
Nechajte hodinu kysnúť a premieste.
Vykysnuté cesto vyvalkajte na pomúčenej doske na cca centimetrovú hrúbku, rovnomerne potrite zomletými oškvarkami a preložte ako obálku.
Znovu nechajte hodinu kysnúť.
Potom vyvalkajte, opäť preložte a nechajte pol hodinu kysnúť.
Predhrejte si rúru na 180°.
Cesto vyvalkajte na 2 cm, povykrajujte a poukladajte na plech s pečiacim papierom.
Potrite ich vajíčkom, posypte rascou a dajte piecť cca na 15min..resp. dozlatova.
Dobrú chuť ;)
Komentáre
Zverejnenie komentára