Malinová roláda
Je pravda, keď človek rozmýšla nad tým aký dezert upečie, roláda asi na rozum nepríde, však?
Po vyskúšaní tohto receptu vám však ručím za to, že na ňu budete myslieť skoro každý deň tak ako ja :)
Budete potrebovať:
· 5 vajec veľkosti M
· 120g cukru
· 60g hladkej špaldovej múky
· 60g mletých mandlí
· 2 PL kakaa
· 1 ČL vanilkovej pasty Dr.Oetker
· 25g roztopeného vychladnutého masla
· Štipka soli
Na plnku:
· 250g mascarpone
· 100g dobre vychladenej smotany 33%
· 50g práškového cukru
· 1 ČL vanilkovej pasty
· Kôra z 1 citróna nastrňhaná
· Šťava z ½ citrona
+ maliny cca 150g
+ malinový džem cca 100-200g
+ 100g práškového cukru na posypanie
Postup:
Korpus:
Korpus:
Ušlahajte žltka s cukrom do svetlej peny. Pridajte vanilkovú pastu
a vychladnuté rozpustené maslo. Pridajte pomleté mandle a kakao
zmiešané s múkou. Vypracujte hladké cesto. Nakoniec zľahka vmiešajte
ušlahaný sneh z bielkov so štipkou soli.
Rúru predohrejte na 180°. Cesto vylejte na plytký plech o veľkosti
25x38 cm cca vystlaný pečiacim papierom, Pečte 12 minut. Vyberte.
Na stol si položte čistú utierku a poprášte ju práškovým cukrom.
Vyklopte tam korpus. Dajte dole pečiaci papier. Zrolujte korpus pomocou
utierkou po dĺžke a nechajte uplne vychladnúť.
Plnka:
Vyšlahajte mascarpone s cukrom, pridajte vanilkovú pastu,, citr. kôru a citronovu šťavu. Potom prilejte smotanu a ušlahajte pevný krém.
Vyšlahajte mascarpone s cukrom, pridajte vanilkovú pastu,, citr. kôru a citronovu šťavu. Potom prilejte smotanu a ušlahajte pevný krém.
Rozrolujte jemne korpus. Potrite ho džemom a následne plnkou.
Poukladajte ¾ množstva malín do časti najbližšie k vám. Pomocou utierky zarolujte
roládu a nechajte 1-2 hodiny v chladničke. Potom pocukrujte
a ozdobte zvyškom malín, prípadne čímkoľvek sa vám bude hodiť.
Napríklad sušenými lupeňmi a kvetmi ruží, lyofilizovanými malinami...nechajte priestor kreativite ;)
Napríklad sušenými lupeňmi a kvetmi ruží, lyofilizovanými malinami...nechajte priestor kreativite ;)
Komentáre
Zverejnenie komentára