Bezlepková "bounty" torta
Na túto tortu si už veľa z vás pýtalo recept, tak som sa konečne dokopala k tomu, aby som ho spísala a zavesila. Pevne verím, že vám bude chutiť nie len okom, ale aj keď si ju doma upečiete. Nevyžaduje žiadne komplikované technologické postupy, len trocha času, lásky a trpezlivosti.
Budete potrebovať (na veľkosť formy 26cm) :
Korpus:
6 vajec veľkosti M
6 PL kryštálového cukru
6 kopcových PL kakaa
3 PL rozpusteného a vychladnutého kokosového oleja
0,5 dcl vody
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
Plnka:
250 g mascarpone
2 kopcové PL kokosovej smotany (ak nezoženiete, tak použite tú tuhú časť koksového mlieka, čo býva na vrchu konzervy)
1/3 konzervy Salka
4PL práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 PL kokosového Olé pudingu
150 g strúhaného kokosu (+ na posypanie)
0,5 dcl rumu
200 ml sladkej 33% smotany
Ganache:
200g kvalitnej horkej čokolády
200ml sladkej 33% smotany
1 PL kokosového oleja
Postup:
Korpus:
Z bielok s cukru ušľahajte tuhý lesklý sneh. Pridajte postupne žĺtka, vodu a olej. Zmes musí byť stále krásne nadýchaná.
Pomocou špachtle jemne vmiešajte do zmesi kakao zmiešané so sódou bikarbónou.
Na spodok formy upevnite pečiaci papier, boky nevymasťujte. Cesto nalejte do formy a pečte v predohriatej rúre na 180° cca 30-40min. Dopečenosťskontrolujte zapichnutím špajle.
Plnka:
Mascarpone vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte kokosovú smotanu, salko, kokos a rum. Kedˇ sa ingrediencie spoja, za stáleho šľahania postupne vlejte smotanu a pridajte pudingový prášok. Šľahajte do zhustnutia krému, cca 3-5 minút. Ak by bola zmes príliš riedka,pridajte ešte trochu pudingového prášku.
Hotovú plnku naneste na vychladnutý korpus. A nechajte vo forme stuhnúť na 2-3 hodiny do chladničky, ale najlepšie cez noc.
Ganache:
Smotanu ohrejte tesne pod bod varu a zalejte ňou nasekanú čokoládu. Na 5 minút na to zabudnite a potom premiešajte. Vo vodnom kúpeli túto zmes ešte na 5 minút za stáleho miešania ohrejte a pridajte kokosový olej. Keď je ganache hladká a krásne lesklá, nechajte ju vychladnúť. Nie ale príliš dlho, pretože musí zostať tekutá.
Na záver nalejte ganache na vychladnutú plnku a nechajte stuhnúť v chladničke. Pred podávaním pomocou nahriateho noža oddeľte tortu od formy. Opäť nahrejte nôž (nad ohňom), nakrájajte na požadované množstvo porcií a ozdobte kokosom.
Dobrú chuť ;)
Komentáre
Zverejnenie komentára