Red Velvet cake (zo špaldovej múky)



Táto tortička je v poslednej dobe velmi oblúbená, jak som zistila počas lustovania internetu..
Tak som sa teda rozhodla spraviť ju posvojom a poviem vám, ten korpus je tak strašne dobrý, že som bola rada, že som ho celý nezožrala ešte vrelý :)


Budete potrebovať:

Na cesto:
3/4 hrnčeka hladkej (v mojom prípade špaldovej) múky
1/4 hrnčeka kukuričného škrobu (Gustin napr.)
150g krupicového cukru
110g roztopeného masla
120ml mlieka
120g bieleho jogurtu
2 vajcia
2PL kakaa
1/2 ČL soli
1 ČL van.esencie
1PL rumu
1 ČL balsamica (resp.vínneho octu)
1 ČL sôdy bikarbóny
2 kvapky červeného farbiva

Na plnku:
1 Philadelphia (makký syr bez príchute)
1 mäkký tvaroh
1 sladká smotana
1 stužovač (Smetafix)
3 van.cukre
pár kvapiek citrónovej šťavy
pár kvapiek rumu (nemusí byť)



Postup:

Najskôr si predhrejte rúru na 175°.
V 1.nádobe vyšlahajte roztopené maslo s cukrom do penista, pridajte vajcia, esenciu, rum a opäť vyšlahajte.
V 2.nádobe zmiešajte mlieko, jogurt a farbivo.
Do 3.nádoby preosejte múku, šktob, kakao a pridajte sol.
Zmiešajte 1. a 2. nádobu a pomaly do nej prisypávajte zmes z 3.nádoby.
Keď je zmes kompaktná a bez hrudiek (je trocha podobná termixu :) ), do mištičky vlejte balsamico, pridajte sódu, počkajte kým spení, premiešajte a rýchlo vmiešajte do cesta.
Hneď ho vlejte do vymastenej formy, ale nie viac ako do 3/4 objemu, lebo vám "vykypí") a pečte v rúre 25-30min.
Po vybratí nechajte vychladnúť.

Zmiešajte syr, tvaroh, van.cukor, citr.šťavu, rum a pridajte vyšlahanú smotanu so stužovačom.

Plnku natierajte až na úplne vychladený korpus, s ktorým je potrebné nežne zaobchádzať pretože je skutočne vláčny.

Komentáre

Obľúbené príspevky