Veľkonočná " machová" torta s tvarohovým krémom


Dokonalý veľkonočný dezert? Toto je presne on. Žiarivý, šťavnatý, svieži, plný pestrých farieb, textúr a chutí.

POČET PORCIÍ 10 - 12

OKRÚHLA FORMA S PRIEMEROM 20 - 22cm

INGREDIENCIE:

Cesto:

• 130g čerstvého baby špenátu
• 150g cukru
• 150g oleja
• 250g polohrubej múky
• 1 balenie kypr.prášku s vínnym kameňom
• 3 vajíčka (M)
• Šťava z 1/2 citróna
• Kôra z 1 citróna

Krém:
• 700g jemného mäkkého tvarohu
• 200ml 40% sladkej smotany (ak nemáte, použite 30-33% a prisypte 1 PL Zlatého klasu bez varenia
• 3 PL práškového cukru
• 2 balíčky vanilkového cukru
• 1 PL vanilkovej pasty
• kôra z 1 citróna

+ jahodový alebo malinový lekvár
+ čerstvé maliny
+ nasekané nesolené pistácie
+ iná ľubovoľná dekorácia

POSTUP:
Korpus:
Ponorným mixérom vymixujte špenát s citrónovou šťavou do hustej kaše.
V samostatnej mise zmiešajte cukor s citrónovou kôrou, pridajte vajíčka a ušľahajte do svetlej nadýchanej peny. Pridajte špenátovú kašu, olej, premiešajte a prisypte múku zmiešanú s kypr.práškom. Starostlivo no jemne premiešajte metličkou a vypracujte hladké cesto bez hrudiek. Nalejte do formy s papierom na pečenie a pečte na 170° cca 50min.
Nechajte vychladnúť a prerežte na 3 časti.

Krém:
Z ingrediencií ušľahajte krém ktorý drží tvar.

Zostavenie torty:
Na servírovací tanier/podnos dajte 1 vrstvu korpusu, vráťte okolo neho ráfik formy, potrite korpus lekvárom a následne tretinou krému. Položte ďalší korpus, potrite lekvárom, naneste krém a poukladajte doň čerstvé maliny (cca 100g).
Navrstvite posledný korpus, potrite lekvárom a neneste krém.
Nechajte cez noc stuhnúť v chladničke aj s ráfikom.
Pred servírovaním dozdobte povrch čerstvými malinami, nasekanými pistáciami a / alebo inou ľubovoľnou jedlou dekoráciou.





Komentáre

Obľúbené príspevky