Raffaello torta - bez múky


    Kombinácia chutí, ktorej neodolá hádam nikto.A vlastne ani nemusí, pretože je lahučká ako obláčik, rýchlo pripravená a tým, že neobsahuje múku, tak nezaťažuje žalúdok.

Budete potrebovať:
Korpus (na veľkosť formy 26cm):

8vajec
4PL trstinového cukru
4PL práškového cukru
1PL kokosového oleja
4PL kokosovej múčky / strúhaného kokosu
4 PL mletých mandlí
1 ČL sody bikarbony Dr. Oetker
1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker

Plnka:

80g masla
100ml kokosovej smotany
2 PL práškového cukru
5 PL strúhaného kokosu + na posypanie
200g mascarpone
80ml sladeného kondenzovaného mlieka
1 PL Amaretta
3 zarovnané ČL Olé kokosového pudingu Dr.Oetker
Štipka soli

mandlove lupienky na posypanie



Postup:

Z bielok a oboch druhov cukru ušlahajte tuhý lesklý sneh. Potom po jednom zašlahávajte žĺtka.
Jemne pomocou stierky vmiešajte kokos a mandle zmiešané so sodou bikarbonou a van.cukrom.
Nakoniec pomaličky, postupne vlejte kokosový olej.
Pečte v predohriatej rúre na 170° a pečte cca 30minut a nechajte vychladnuť.

V troche vody rozmiešajte 1 ČL kokosového pudingu a pokropte ním rovnomerne korpus.

Mäkké maslo vyšlahajte s cukrom do peny. Pridajte kokos. Po lyžiciach pridajte kokosovú smotanu a prešľahajte. Tak isto aj mascarpone. Opakujte postup aj s kondenzovaným mliekom a Amarettom.
Nakoniec pridajte 2 ČL kokosového pudingového prášku a šlahajte 5 minut.

Na vychladnutý korpus naneste plnku a nechajte na pár hodín stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním posypte kokosom a dozdobte mandľovými lupenkami.





Komentáre

Obľúbené príspevky