Čokopenová torta
Celkom anarchia sa rozpútala na instagrame na margo čoko peny.
. A vlastne sa ani nečudujen. Je to tak famózna obláčiková záležitosť, že okrem toho, ze to dobre vyzerá, ešte lepšie chutí.. ani neviete, že ste mali dezert a okrem toho, ako bonus, je glutenfree!
Budete potrebovať:
Na korpus:
8 vajec
8 kopcových PL kakaa
1 balíček kypr.prášku Dr.Oetker
0,5 dcl repkového oleja
3/4 hrčeka krupicového cukru
1/4 hrnčeka práškového cukru
Štipka soli
Kyslo-ostrý džem podla chuti. Odporúčam pomaranč, ríbezle alebo marhule.
Na čokopenu:
600ml sladkej 33% smotany Rajo
200g kvalitnej horkej čokolády
1 balenie plátkovej želatíny Dr.Oetker
1zarovnanú PL práškového cukru
1 PL kakaa
0,5 dcl vody
Na vrch:
2 plátky želatiny
100g bielej čoko
200ml sladkej smotany
Kakao na posypanie
Ovocie..
Postup:
Z bielok, soli a cukru vyšlahajte lesklý pevný sneh. Zašlahajte žĺtka, postupne kakao s práskom do pečiva a nakoniec pridajte olej. Pečte v predhriatej rúre na 180° cca 40min.
Po upečení by mal vyzerať takto:
Obložte okraje fóliou, aby sa vám pekne podarilo vytvoriť kraje a uchovqť penovú štruktúru.
Vyšlahajte šlahačku, ale nie úplne do tuha aby sa vám nesekla!
Pomaly primiešajte rozpustenú čoko vo vodnom kúpeli zmiešanú z PL kakaa a vodou.
Nakoniec vmiešajte vopred namočenú a rozpustenú želatinu (podla návodu)
Čokopenu naneste na korpus potretý džemom a dajte na pol hodinku az hodinku do mrazáku.
Zatial si roztopte bielu čoko, ušlahajte slahačku, pridajte čoko a želatinu.
Naneste vrstvu na vychladnutú čokopenu. Tortu bud dajte opäť na hodku do mrazaku, alebo ju nechajte stuhnúť cez noc v chladničke.
Ozdobte podla fantázie a chuti ;)
Komentáre
Zverejnenie komentára